Koiran hankinta lapsiperheeseen

03.01.2016

Monessa perheessä lapset kiinnostuvat lemmikin hankinnasta. Vanhempien onkin syytä huomioida että vaikka koiranomistajalla on tärkeä vastuu ja ylimääräistä työtä karvapallon hoidossa, on koirasta myös paljon iloa ja hyötyä lapselle.

Lapsi on varmasti iloinen ja ylpeä kun saa omalta osaltaan hoitaa koiraa. Tämä opettaa vastuunkantoa ja lupausten pitämistä.

Pienen koululaisen on joskus ikävä tulla yksin tyhjään kotiin odottelemaan vanhempien työpäivän päättymistä. Jos kotona odottaa iloinen koiraveijari, on kotiintulo ja odottelu varmasti paljon mukavampaa seuralaisen kanssa.

Joissain tutkimuksissa on havaittu, että maalla kasvaneilla lapsilla on vähemmän allergioita. Monipuolinen mikrobialtistus vahvistaa vastustuskykyä. Nelijalkainen, joka paikkaan kuononsa työntävä ystävä tuo niinikään ulkoa paljon mikrobeja.

Koiraa voi helliä ja sen kanssa voi hupsutella. Ehkä sille on myös joskus helpompi kertoa jostain jutuista kuin vanhemmille. Koiran kanssa puuhailemisesta voi myös tulla kiva ja kehittävä harrastus; monet lapset ovat innostuneet harrastamaan koiran kanssa agilitya.

Kuvan cc-lisenssi Paul

Koiran hoitaminen opettaa kantamaan vastuuta

Koiran hoitaminen opettaa kantamaan vastuuta

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Pet-Web

Tämä sivusto tarjoaa koira- ja kissamaista tietoa lemmikkien ystäville.