Koiran liiallinen kiintymys

Koiran liiallinen kiintymys

02.12.2014

Koira seuraa joka paikkaan, huoneesta toiseen, odottaa kylpyhuoneen ovella ja haukkuu kun olet poissa kotoa. Koiran kiintyminen omistajaansa on luonnollista ja toivottavaa. Joskus koira saattaa kuitenkin kiintyä omistajaansa liikaakin, mikä ei ole hyväksi koiralle eikä omistajallekaan.

Koiralle tuottaa stressiä, kun se joutuu odottamaan ja seuraamaan omistajaansa joka paikkaan. Tällainen krooninen, matalatasoinen jatkuva stressi ei ole koiralle hyväksi.

Jos seuraaminen on ilmaantunut äkillisesti, koira voi olla sairas ja ilmoittaa tarvitsevalla käyttäytymisellään fyysisestä vaivastaan. Mikäli sairauden mahdollisuus on suljettu pois, on hyvä alkaa toimenpiteisiin koiran vieroittamiseen niin, ettei koiran tarvitse seurata omistajaansa jatkuvasti. Aloita totuttamalla koira yksinoloaikaan antamalla sille vaikka sen lempilelu mukaan. Voit myös soittaa koiralle rauhoittavaa musiikkia.

Yhdessäolo on mahtavaa, mutta myös etäisyys tekee sydämen helläksi. Pienet, miellyttävät ja etäiset hetket asunnossa tekevät hyvää teille molemille. Lue täältä myös syitä siihen, miksi koira haukkuu.

Kuvan CC lisenssi Yl Tan


Pet-Web

Tämä sivusto tarjoaa koira- ja kissamaista tietoa lemmikkien ystäville.