MUSH BARF – koiran raakaruokinta Suomessa

MUSH BARF – koiran raakaruokinta Suomessa

14.12.2014

MUSH BARF on esimerkki raakaruokamerkistä. Sitä valmistaa koiranruokavalmistaja MUSH. Koiran raakaruokinta on yleistynyt Suomessa viime vuosina. Raakaruokinnalla pyritään noudattamaan ruokavaliota, jota koira luonnossakin söisi, eli lihaa, luita, sisäelimiä ja kasviksia.Vielä raakaruokinta ei kuitenkaan ole ohittanut kuivaruoan suosiota. Eri kuivaruokamerkkejä on myös saatavilla suuri määrä verrattuna raakaruokaan. Raakaruokatuotteiden saatavuus on kuitenkin parantunut. Valmiit raakaruokatuotteet toimivat vaihtoehtona sille, että koiran ravinto pitää koostaa eri raaka-aineista.

Koiran raakaruokinta ja barffaus

Raakaruokinnasta käytetään myös nimitystä barffaus. Suomessa barffaus tosin mielletään usein erityisesti australialaisen eläinlääkärin Ian Billinghurstin lanseeraamaksi ruokintatyyliksi. Mutta raakaruokintaa ja barffausta käytetään myös synonyymeinä toisilleen, kuten tekee esimerkiksi MUSH. Tämän valmistajan ruokien nimessä mainitaan MUSH BARF, mutta nettisivuillaan he käyttävät sekä termiä raakaruokinta että barffaus.

Kuivaruokaa vai raakaruokaa? MUSH BARF-tuotteet monen suosikki

Koiran raakaruoka on joillekin koiranomistajille vielä melko vieras asia, kun taas kuiva- ja märkäruoat tunnetaan paremmin. Osittain tästä syystä johtuen koiran raakaruokinta herättää myös paljon keskustelua, koska koiranomistajat haluavat aiheesta lisää tietoa. Koiran ruokintaan yleisesti liittyy varmasti yhtä monia mielipiteitä kuin on koiranomistajiakin. Koiranruokinnasta on kirjoitettu paljon kirjoja ja netistä löytyy tietoa aiheesta kiinnostuneille. Myös netin keskustelupalstoilla ja Facebookissa käydään välillä kiivastakin keskustelua eri ruokintatyyleistä. On koiranomistajia, jotka vannovat ainoastaan kuivaruoan nimeen, toiset suosivat puhdasta kotiruokaa ja joillekin ainoastaan esimerkiksi MUSH BARF-raakaruokinta on ainoa oikea tapa ruokkia koiraa.  Koiranomistajat pyrkivät tietysti hoitamaan ja ruokkimaan koiransa parhaaksi katsomallaan tavalla ja koiran hyvinvointia edistäen. Jokainen koira on myös yksilö, joten on vaikea antaa yleispäteviä ohjeita, mikä ruoka tai ruokintatyyli olisi koiralle paras.

MUSH BARF Jack Russell terrieri

Raakaruokinnalla apua allergioihin

Koiran raakaruokinta koetaan joskus erityisesti allergisten koirien ruokavalioksi. Tämä johtuu osittain varmasti siitä, että monet allergisten koirien omistajat kokeilevat raakaruokintaa hakiessaan helpotusta koiran allergioihin. Monet koiranomistajat ovatkin raportoineet positiivisia vaikutuksia barffaukseen siirtymisen jälkeen. Raakaruokinta on kuitenkin kaikille koirille sopivaa, iästä ja rodusta piittaamatta. Raakaruokinta ruokintatapana onkin niin paljon lisääntymässä, että tulevaisuudessa raakaruokkijoita on koiranomistajissa varmasti yhtä paljon kuin kuivaruoan kannattajiakin.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Pet-Web

Tämä sivusto tarjoaa koira- ja kissamaista tietoa lemmikkien ystäville.