Lemmikki mukaan matkalle (Dubai esimerkkinä)

Lemmikki mukaan matkalle (Dubai esimerkkinä)

25.09.2017

Artikkeli Dubaihotellit.fi -sivusta:

Jos olet menossa Dubaihin pidemmäksi aikaa ja haluat ottaa lemmikkikissasi tai -koirasi mukaan, se on mahdollista, kun rokotukset ja paperityöt on tehty oikein. Muutamilla ennakkovalmisteluilla saat pörröiset perheenjäsenesi nauttimaan aurinkoon.

Ennen lähtöä

Ennen lähtöä lemmikille täytyy hakea tuontilupaa paikallisesta Ilmastonmuutos- ja ympäristöministeriöstä. Yhteen lupaan voi merkitä maksimissaan kaksi lemmikkiä. Lupaa voi hakea etukäteen verkosta ja se on voimassa 30 päivää myöntöpäivästään.

Mikrosiru

Kaikilla Dubaihin tuotavilla lemmikillä täytyy myös olla ISO 11784-standardin mukainen, 15-numeroinen, salaamaton mikrosiru. Mikäli lemmikkisi mikrosiru ei täytä standardin vaatimuksia, voit ottaa mukaan oman mikrosiruskannerin.

Rokotukset

Maahantuotavien lemmikkien rokotusten ja terveydentilan täytyy tietenkin olla kunnossa – todistetusti. Jokainen valtio haluaa rajoituksilla varmistaa, ettei maahan tule vieraiden eläinten mukana loisia tai sairauksia, jotka voisivat levitä paikalliseen eläinkuntaan – ja pahimmillaan aiheuttaa vaaraa ihmisille. Näin myös Dubaissa.

Koirille ja kissoille on määritelty erilliset rokotusvaatimukset, jotka löytyvät viranomaisen sivuilta. Jokaisella lemmikillä on oltava rokotuskortti/-todistus, joka osoittaa lisäksi selvästi lemmikin voimassa olevan rabies-rokotuksen yksityiskohtineen. Rokotus on otettava vähintään 21 päivää ja aikaisintaan 12 kuukautta ennen maahan saapumista. Suomesta tulevilta lemmikeiltä ei kuitenkaan vaadita erillistä rabies-vasta-ainetestiä.

Terveystodistus

Lisäksi jokainen lemmikki tarvitsee myös virallisen terveystodistuksen, joka todistaa, että lemmikki on tutkittu 24 tunnin sisällä matkustamisesta. Ennen maahantuloa, lemmikit tulee testata 14 vuorokauden sisällä sisäisten ja ulkoisten loisten varalta.

Kaikkien tarkastusten jälkeen, lemmikit tulee kuljettaa Dubaihin mahdollisimman suoraan, mieluiten lentorahtina. Palveluseläimet voivat matkustaa matkustamossa, jos muut ehdot täyttyvät ja lentoyhtiö sen sallii. Mikäli matkalla kuitenkin on välilaskuja, on varmistettava ja todistettava, ettei lemmikkisi ole ollut kosketuksissa muihin eläimiin välilaskun aikana.

Maahantuotavien lemmikkien määrään on asetettu rajoitukset niin, että lemmikkejä saa tuoda maksimissaan kaksi vuodessa henkilöä kohti. Erityisjärjestelyillä määrän voi kuitenkin saada nostettua viiteen. On myös monia koirarotuja, joita Dubaihin ei saa tuoda lainkaan. Tällaisia ovat kaikki taistelukoirarodut, kuten esimerkiksi bullterrierit, rottweilerit, dobermanit, boxerit ja vastaavat, sekä niiden risteytykset on kielletty. Tarkka lista on saatavilla viranomaisilta.

Pentuja mukaan ottaessa on syytä muistaa, että Suomesta kuljetettavien koiran- ja kissanpentujen tulee olla yli 15 viikkoa vanhoja. Tätä nuorempien tuonti Dubaihin ei ole sallittu lainkaan.

Picture: Charlie Hindhaugh (Flickr, CC lisenssi)


Pet-Web

Tämä sivusto tarjoaa koira- ja kissamaista tietoa lemmikkien ystäville.