Minkä ikäiselle lapselle koira?

Minkä ikäiselle lapselle koira?

03.12.2014

Toivooko lapsesi koiraa, mutta et ole varma pystyykö hän jo kantamaan osan isosta vastuusta, jota uuden nelijalkaisen perheenjäsenen tulo kotiin tuo mukanaan? Monessa perheessä keskustellaan säännöllisesti koiraystävän hankinnasta. Lapset kärttävät innokkaasti koiraa ja lupaavat osaltaan huolehtia sen hoidosta. Sen sijaan vanhemmat ovat epäileväisiä; unohtuvatko koirakuumeessa tehdyt lupaukset arkipäivän tohinassa.

Jotkut asiantuntijat sanovat, että vasta 12-vuotias lapsi pystyy kantamaan vastuuta lemmikistä. Tässä on varmasti perää, kovin pienelle lapselle ei voi sälyttää lemmikin hoitovastuuta.

Olethan myös tietoinen siitä, että pienikin koira voi olla yllättävän vahva ja pienen lapsen voimat eivät välttämättä riitä pitelemään koiraa jos murre sattuisi innostumaan ja säntää täysin voimin koirakaverinsa perään. Hoitakaa aluksi lenkitykset yhdessä.

Parhaassa tapauksessa koko perheelle on todella paljon iloa uudesta tulokkaasta. Välillä kuulee, että vaikka perheessä on sovittu ulkoilutusvuorot, niin käykin niin että kaikki perheenjäsenet haluavat lähteä yhdessä iltakävelylle koska koiran kanssa on niin hauska lenkkeillä. Mikä onkaan mukavampi tapa viettää aikaa yhdessä ja tutustua samalla naapuruston muihin koiraperheisiin!

Kuvan cc-lisenssi Amy Selleck

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Pet-Web

Tämä sivusto tarjoaa koira- ja kissamaista tietoa lemmikkien ystäville.