Opaskoirakoulussa kasvatetaan koiria näkövammaisten avuksi

Opaskoirakoulussa kasvatetaan koiria näkövammaisten avuksi

25.11.2014

Näin opaskoirakoulua kuvaillaan heidän nettisivuillaan “Opaskoirakoulun tehtävä on kasvattaa, kouluttaa ja luovuttaa käyttöön opaskoiria sokeille ja vaikeasti heikkonäköisille. Opaskoirakoulu on Näkövammaisten Keskusliitto ry:n alainen tulosyksikkö ja Kansainvälisen Opaskoirakoulujen Liiton (IGDF) jäsen. Opaskoirakoulu toimii YK:n määrittelemien vammaisten oikeuksien edistäjänä tuottamalla näkövammaisille opaskoirapalveluja.”

Opaskoirakoulussa kasvatetaan lähinnä labradorinnoutajia opastamaan näkövammaisia arkipäivän askareissa. Opaskoiratoiminta rahoitetaan pitkälti yhteiskunnan toimesta, mutta toimintaan kuuluu hyvin läheisesti hyväntekeväisyys. Vapaaehtoiset hoitoperheet kasvattavat pennun koulutusikään asti ja yksityislahjoitusten avulla huolehditaan mm. koulun tiloista, koirien hoidosta ja koulutuksesta.

Opaskoirakoulun toimintaa voi tukea kasvattamalla pentu koulutusikään saakka tai lahjoittamalla varoja kummikoiratoiminnan kautta. Lisää tietoa toiminnan tukemisesta voit saada kysymällä opaskoirakoululta suoraan.

Kansikuva CC-lisenssi Takeda

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Pet-Web

Tämä sivusto tarjoaa koira- ja kissamaista tietoa lemmikkien ystäville.