Saako koiraa pukea?

Saako koiraa pukea?

17.09.2014

Nyrkkisääntö on, ettei koiralle pueta vaatteita muutoin kuin syystä. Tällöinkin ylilyöntejä tulee välttää.

Lue esimerkkejä tilanteista, joissa sääntöjä voidaan soveltaa maalaisjärjen mukaan.

Suojapuku tai lämpöhaalari

Leikkauksesta tai steriloinnista toipuessaan koira ei saa nuolla tai vaurioittaa leikkaushaavaa. Siksi toipilaalle saattaa olla hyvä hankkia suoja- tai haavapuku, joka estää koiraa raapimasta haavaa ja auttaa näin parantumisessa. Puvulla voidaan tarpeen tullen suojata myös pahaksi päässyttä ihottumaa tai muita haavaumia.

Lyhytkarvaiset ja karvattomat pikkurodut saattavat tarvita lämmittävää haalaria myös pakkasilla. Erityisen herkkiä ovat rodut, joilla karvaa on niukasti eikä paksua alusvillaa lainkaan. Rodun ohella pakkasen purevuuteen vaikuttaa koiran ikä. Esimerkiksi koiran ikääntyessä sen  verenkierto heikentyy ja karvapeite ohentuu. Myös pennuilla voi olla hankaluuksia lämmönsääntelyssä.

Turvallisesti vesillä

Vaikka koirat ovat usein hyviä uimareita, pidemmälle venematkalle tai kuntoutukseen koiralle tulee varata pelastusliivi. Liivi jakaa koiran painoa suuremmalle alueelle ja tekee uimisesta kevyempää. Liiveissä on usein myös kahva, jolla koiraa voi auttaa, ohjata tai nostaa kokonaan ylös vedestä.

Huomioliivi tai heijastin

Iltojen pimetessä autoilijoiden saattaa olla erittäin hankala huomata koiraa. Huolehdi siis lemmikisi turvallisuudesta ja varusta se huomioliivillä, heijastinpannalla tai -taluttimella.

Vinkkejä

  • Tänä päivänä koirantarvikkeita löytää kenties helpoiten verkkokaupoista. Laajan valikoiman lisäksi voit vertailla hintoja ja lukea muiden käyttäjäkokemuksia.
  • Koirantarvikkeet ja vaatteet voi halutessaan merkitä nimilapuilla tai nimikointinauhoilla. Nimikoituna ne pysyvät järjestyksessä eivätkä sekoitu muiden tarvikkeisiin, esim. näyttelymatkoilla.
  • Voit tehdä vaatteita myös itse, kunhan varmistat, että koira pystyy liikkumaan vaatteessa normaaliin tapaan. Löydät ohjeita netistä!
  • Vaatteet ovat koiralle vieraita, minkä vuoksi se saattaa pistää hanakasti vastaan ensimmäisillä vaatetuskerroilla. Tee pukemisesta mukava hetki. Etene rauhallisesti, palkitse herkkupaloilla ja kehu.

chihuahua

Image cc: Skirt PR & Pets Adviser

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Pet-Web

Tämä sivusto tarjoaa koira- ja kissamaista tietoa lemmikkien ystäville.